کودکیار

😊 In the name of god 😊

کودک لجباز

1397/11/27 20:31
نویسنده : K.gh
301 بازدید
اشتراک گذاری

به نام خدا

لجبازی به شکل ها و دلایل مختلف در کودکان بروز می کند ، معمولا این واژه را درباره کودکان زیر ۳ سال با احتیاط به کار می برند چون در بیشتر این کودکان ، این نوع واکنش رفتاری، هدف دار نیست و کودک به علت مشکلات جسمی ، مشکلات خود را به صورت گریه ، نق زدن ، پرخاشگری ، بی خوابی، نخوردن غذا و بی اختیاری ادرار و مدفوع نشان می دهد .

در این گونه موارد باید به دنبال پی بردن به علت اصلی مشکل و رفع آن بود.

واکنش هایی مثل تنبیه کودک و یا بی توجهی به او می تواند باعث ایجاد تصویری بد از والدین در ذهن کودک باشد که بعدها به شکل خشم خود را نشان می دهد.

و حالا راهکارها:

۱.با کودک مدارا کنید

با اینگونه کودکان باید مدارا کرد و ابتدا زمینه های بروز لجبازی را شناسایی کرد، سپس کودک را از آن دور کرد ، به عنوان مثال کودکی را که در بازار از والدین می خواهد هرچیزی را برایش بخرند، نباید به بازار بُرد و همیشه درباره برآوردن خواسته هایش یک چیز دیگر را باید جایگزین کرد مثل ابزار پلاستیکی به جای واقعی و دور نگاه داشتن وسایل خطرناک از دسترس کودک . اما کودکان پس از پایان سه سالگی و آغاز چهار سالگی وارد اجتماع می شوند و رفتارهای مختلف را از یکدیگر می آموزند و با الگوبرداری منفی سعی می کنند  با والدین خود آن را اجرا کنند و این امر تا حدود زیادی آگاهانه است و کودک با آزمون و خطاهایی که می کند سعی در به زانو درآوردن والدین و تسلیم آن ها در برابر خواسته هایش دارد و با این کار به قدرت خود و خود محوری اش ادامه می دهد و برای این کار ، بهانه هایی نیز برای خود دارد مانند وجود رقیبی به عنوان برادر و یا خواهر کوچک تر و یا به علت رفتن به مهد کودک و یا مواردی از این قبیل ، این گروه از کودکان ، اعتماد به نفس پایینی دارند و نسبت به دیگر کودکان تعارضات درونی بیشتری دارند و سطوح ترس و اضطرابشان بالاتر از همسالانشان است.

۲.به کودک میدان دهید

برای درمان لجبازی کودکان در ابتدا باید روی استقلال آن ها به شکل عملی و فکری کار شود، والدین باید به کودک میدان دهند تا خودش کارهای شخصی اش را انجام دهد و در برخی زمینه ها نظر او را جویا شوند ، فعالیت هایی از این قبیل باعث خودباوری بیشتر کودک و جلب توجه به صورت مثبت می شود و انرژی بالقوه کودک را به سمت مثبت هدایت می کند .

۳.اعمال روش خاموشی

از طرف دیگر باید روش «خاموشی» را اعمال کرد ، به این مفهوم که والدین در مقابل رفتارهای منفی کودک هیچ واکنش کلامی ، دیداری و شنیداری انجام نمی دهند و انگار چیزی را ندیده اند ، کودک پس از چند بار تکرار رفتارش، به علت دریافت نکردن پاسخ و یا عکس العمل از سوی شما پی می برد که کارش بیهوده است.

۴.روش تقویت رفتار ناهمساز

وقتی شدت رفتارهای کودک نسبت به قبل کاهش یافت والدین باید روش «تقویت رفتار نا همساز» را اجرا کنند، یعنی رفتار مقابل رفتار منفی کودک را به محض سر زدن از کودک ، تقویت کنند ، مثلا کودکی که گریه می کند به محض آن که ساکت شد ، توسط والدین مورد توجه و تشویق قرار گیرد همانطور که در مقاله های قبل هم به آن اشاره کرده ایم تشویق کردن کودک در همه ی موارد جواب دهی عالی دارد برای رسیدن به خواسته تان.

درباره لجبازی های شدید کودکان که گاه به صورت گریه های طولانی و کبودی لب ها و واکنش های غیر عادی خود را نشان می دهد ، بررسی امواج مغز کودک و مراجعه به روان پزشک و روان شناس کودک ضرورت دارد .
 

پسندها (3)

نظرات (1)

niniweblog
تمامی حقوق این صفحه محفوظ و متعلق به کودکیار می باشد